Полуостров Халкидики

Халкидики е полуостров в Северна Гърция. В южният си край образува три ръкава вдадени в Егейско море  Касандра, Ситония и Атон. Когато става дума за Гърция, асоциацията на всички е ваканционни плажове, острови и кристална вода. Халкидики не е толкова популярен както многото други гръцки туристически дестинации, но в това е и неговата привлекателност. Регионът предлага на посетителите спокойна атмосфера и едни от най-добрите пейзажи в страната - както по крайбрежието, така и във вътрешността си.

Прекрасната природа, чудесните плажове и спокойният живот превръщат полуострова в желана дестинация за почивка или дори за закупуването или построяването на мечтаният дом. Жилище на брега на морето, вечно лято и кристално чиста вода.
Ще ви запознаем накратко с географските особености на полуостров Халкидики. Климатът е мек, почти цяла година дните са слънчеви и ограничено количество валежи. Столицата на префектура Халкидики е град Полигирос. Общoто нaceление нaбрοява oколο 80 000 житeли, разпръснaти в малки κурoртни градчетa или cела. Най-западният полуостров, наречен Касандра, е най-популярният от трите. Той е най-добре развит и там развлеченията са най-много.
 
Следващият полуостров, наречен Ситония, е подходящ за любителите на пустинни плажове и липса на шумотевица. Този ръкав е комбинация на планина и море, малките рибарски селища и разпръснати борови гори. Хората са склонни да се отправят тук, за да се насладят на чудесна природа, уединените и девствените заливи. Въпреки че и тук идват доста туристи, някак си се е запазило по-обикновено в добрия смисъл на думата.

Третият ръкав е Атон, известен най-вече със своите манастири. Тази монашеска територия е строго ограничена за посетители.
Плажовете на Халкидики са много разнообразни има широки ивици обсипани със ситен златист, други каменисти или смесени. Всички плажове са със Син Флаг – това е екологична награда, дава се плажове и яхтени пристанища, където се полагат специални усилия при опазването на околната среда. Водата в морето е наситено синя, прозрачно чиста и много солена. Самият бряг е обсипан с малки цветни камъчета, няма водорасли и миди.

В този малък рай агенция Имоти Халкидики, заедно със строителна компания Имоти Халкидики – 2 могат да ви предложат богато разнообразие на оферти за недвижими имоти, апартаменти, къщи или парцели на първа линия с невероятна гледка към морето на чудният полуостров Халкидики. Желано място за живеене в луксозни имоти на първа линия на морето.